Energie label/ EPC

Energielabel/energie index

Bij de verkoop van u woning dient u volgens de wet een energielabel te kunnen overleggen. Wanneer u dit niet doet, staat hier een hoog boetebedrag op.

DDKeuring kan voor u een energielabel/energie index berekening maken waardoor u voldoet aan de wetgeving bij verkoop of om u zelf een goed beeld te geven van waar uw woning staat. Zo weet u bijvoorbeeld in welke label categorie uw woning valt en als u hier niet tevreden over bent, kunt u middels onze EPC Maatwerkadviesrapportage zien waar de verbeterpunten liggen, wat de investeringskosten zijn en de terugverdientijd is.

Werkwijze

Graag ontvangen wij voor aanvang van de keuring, wanneer deze beschikbaar zijn, de plattegronden van de woning en alle documenten m.b.t. isolatiematerialen en de installaties (cv, ventilatie, zonnepanelen, etc.). Hierna vindt de keuring plaats en zal de inspecteur alle informatie van u in ontvangst nemen waarna hij zijn ronde zal doen. Deze begint op het laagst gelegen niveau van de woning, waarna er steeds een verdieping wordt geklommen. De inspecteur zal vervolgens alle vloeren, daken, gevels en kozijnen inmeten. Op kantoor wordt deze informatie verwerkt en zal er een EPC (energie prestatie certificaat) gegenereerd worden met hierop de energie index en daarbij de label categorie.

Wilt u inzicht in de verbeterpunten en hiermee een inzicht waar u energie kunt besparen? Dan is onze EPC Maatwerkadvies keuring iets voor u. Hiermee wordt nadat de huidige energie index is berekend een maatwerkadviesrapportage opgesteld met hierin uw wens/doelstelling (bijvoorbeeld van label D naar A). Deze rapportage ontvangt u uiterlijk twee werkdagen na de keuringsdatum, tenzij anders is besproken.