Oplever- / Nieuwbouwkeuring

Oplever- / Nieuwbouwkeuring

U heeft een nieuwbouwwoning gekocht en deze wordt bijna opgeleverd. Meestal stuurt de aannemer u twee uitnodigingen: één voor de voor-oplevering (1) en één voor de eindoplevering/sleuteloverdracht (2).

Tijdens deze afrondende fase van het project is het heel belangrijk om met een onafhankelijke blik te kijken naar eventuele gebreken of tekortkomingen aan uw nieuwe woning. Door DDKeuring in te schakelen, kunt u zich focussen op de leuke dingen, terwijl wij controleren of alles in orde is. Dat geeft u een zorg minder.


(1) De voor-oplevering/voorschouw:

Hierbij maakt u samen met de aannemer een ronde door de woning om te zien of er op dit moment tekortkomingen, beschadigingen of andere zaken zijn die niet conform afspraak/regelgeving zijn uitgevoerd. Het is dan ook zeer belangrijk, scherp te zijn op deze zaken en om deze goed te laten vastleggen door de aannemer, om er zo voor te zorgen dat deze punten nog voor de eindoplevering kunnen worden verholpen.

DDKeuring kan ervoor zorgen dat deze punten genoteerd worden op de gebrekenlijst van de aannemer en zo ook officieel zijn vastgelegd. Van DDKeuring ontvangt u dan ook een schaduwlijst, waarop de geconstateerde punten worden genoteerd, zodat u een eigen checklist heeft om na te lopen.


(2) De eindoplevering/sleuteloverdracht:

Ook nu wordt er een ronde gedaan met de aannemer om te zien of de punten van de vooroplevering daadwerkelijk zijn verholpen en of er geen beschadigingen of andere tekortkomingen zijn bijgekomen. Als alle punten zijn gecontroleerd en er is tevens gecontroleerd of alle installaties in bedrijf zijn, kan de officiële sleuteloverdracht plaatsvinden en bent u vanaf dat moment de nieuwe eigenaar en gaat uw garantietermijn in.

U zult begrijpen dat dit een belangrijk moment is en alle aanwezige tekortkomingen genoteerd moeten zijn op het proces verbaal van oplevering, zodat de aannemer verplicht is deze binnen de wettelijk gestelde termijn van 3 maanden op te lossen. Punten die niet genoteerd staan, hoeven zij dus ook niet op te lossen. Ook hierbij kan DDKeuring ervoor zorgen dat de punten op het proces verbaal van oplevering worden genoteerd en dus wettelijk zijn vastgelegd. Ook hiervan ontvangt u van DDKeuring een schaduwlijst, bedoeld als checklist voor u zelf.


Zowel de voor-/ als eindoplevering kan per stuk worden verkregen.
Zie voor de actuele prijzen de tarieven pagina.

U kunt de voor-/ en eindoplevering ook gecombineerd afnemen.
Zie voor de actuele prijzen de tarieven pagina.


Als u een keuring wilt aanvragen bij DDKeuring kunt u het bestelformulier invullen.